Silver Al - Eρτ.

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι… Τι πιο απλό μη ζοριστούν κιόλας τα καμάρια μου να διακρίνουν τη διαφθορά απ’ την αξία. Ναι κυρίες και κύριοι, παιδιά σκυλιά άνεργοι το θερινό πρόγραμμα παραστάσεων του θεάτρου Ελλάς ξεκίνησε κι ανοίγει με χάρη τις αγκάλες του να σας προσφέρει θαλπωρή ή πνίξιμο; Θα δείξει. Επιβιβαστείτε στη μηχανή του χρόνου γιατί απόψε ήρθε η ώρα για μεγάλες αναπολήσεις.
Κλείστε τα ματάκια, τρίψτε λίγο με τα δαχτυλάκια σας το μέτωπό σας και χαλαρώστε. Από μικρή θυμάμαι μια τηλεόραση. Κανάλια 1, 2 και 3 τα κρατικά. Τα θυμάστε; Μνήμη θα μείνουν. Τα έκλεισαν, έτσι με ένα προεδρικό διάταγμα. Και ποιος δεν έλεγε για τους υπέρογκους μισθούς κάποιων υπαλλήλων της κρατικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης, αλλά υπάρχει κι η λέξη ξεκαθάρισμα, ξέρω ξέρω δύσκολο να το κάνεις μα όχι ακατόρθωτο αν θες. Με τη συμπεριφορά αυτή των κυβερνητικών εκπροσώπων η ελπίδα αναγεννήθηκε στο βλέμμα μου και πρέπει και η δικιά σας. Βεβαίως τι το κοιτάτε έτσι; Σκεφτείτε μόνο μια φορά να πάνε να φτιάξουν μόνοι τους φορολογική τίμια δήλωση, είναι περίπλοκο κι αυτό, θα καταργήσουν όλη την εφορία επειδή υπάρχει διαφθορά. Και μόνο απ’ αυτό γεννάται η ελπίδα.
Παλιά η κρατική τηλεόραση ήταν το ελληνικό φερέφωνο της κυβερνητικής πολιτικής. Πάντα την υποστήριζαν. Αλλά για πόσο ακόμα τα πουλάκια κελαηδούν την άνοιξη; Όταν αρχίζει να τα βρίσκει κι αυτά ο χειμώνας, σταματάνε να ψάλλουν τις ομορφιές της φύσης, καλύπτονται, προστατεύονται. Έτσι κι εκείνοι οι υπάλληλοι, μόλις άρχισαν οι δικές τους περικοπές, απολύσεις άρχισαν να ξεχνάνε τον κρατικό κατευθυνόμενο χαρακτήρα του καναλιού και αντιδράσανε. Ναι, ναι αντιδράσανε. Αλλά δεν προλάβανε και πολλά γιατί η μπουλντόζα είχε πάρει ήδη την απόφασή της.

Δημόσιος φορέας με διαφθορά; Μπουρλότο. Πάγια πράγματα, γρήγορα και αντισυνταγματικά. Τι να παίζουμε τώρα; 2500 περίπου άνεργοι, μεταξύ αυτών και χαμηλόμισθοι οικογενειάρχες μείναν στον δρόμο. Γιατί σε όλους τους τομείς υπάρχουν τα χρυσά αβγά, υπάρχουν και τα ξύλινα. Και τα δυό στο ίδιο καζάνι, έτσι γιατί μπορούν. Άμα το ‘χει η κούτρα σου να κατεβάζει ψείρες…

Αλλά μην αγχώνεστε το πρόβλημα έχει ήδη λυθεί, Η κυβέρνηση μας εγγυήθηκε ότι θα προσληφθούν οι ικανοί και πάλι από το νέο σταθμό, που θα εκπέμψει στο σήμα της ΕΡΤ και που, σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις, θα είναι παρόμοιος του BBC. Όλοι οι άνθρωποι είναι φαντασιόπληκτοι, αλλά μήπως οι ηθοποιίσκοι μας το χουν παρακάνει λίγο; Να τόσο δα. Και τι έλεγα; Α ναι! Θα γίνουν προσλήψεις και βέβαια σας εγγυώνται διαφάνεια στις ικανότητες αυτών, που θα πάρουν. Τόσα χρόνια το ίδιο κάνουν τι αγχώνεστε; Υπερβολικοί τσ τσ, τι θα πει σκέφτεστε μήπως ξαναπροσλάβουν τους καρχαρίες και αφήσουν τις μαρίδες στον ωκεανό απροστάτευτες; Σας έχουν δείξει ποτέ τέτοια δείγματα; Καιρός γαρ εγγύς και ελπίζω να μην ανταποδειχτούν οι εναπομείνασες ελπίδες μας.
Η κυβέρνηση αλλάζει πλεύση και ο Μπουλάς για αυτή και μόνο αναπροσαρμόζει το παλιό παιχνιδιάρικο τραγουδάκι του, ώστε να είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων. Αφιερωμένο στην πολιτική. Η αλλαγή;
Eίσαι Βουλή μου αλειμμένη με μπριγιάν
και από πάμπλουτη το παίζεις φτωχαδάν
κατέληξες στην ερτ να βάλεις παραβάν
Και νινανάι, ώπα, γιάβρουμ και αμάν
Αλλάξανε τα γούστα σου
και μπέρδεψες τα μπούτια σου
και φέρεσαι αλλόκοτα
και έκοψες την Μπόκοτα.
και δε σε νοιάζει ποιοι θα βγούνε στο σφυρί
και ποιοι απ' τους τίμιους θα μείνουνε κενοί
να ψάχνουνε στον κόσμο τούτο αμοιβή
κι εσύ να λες γι' αναδιάρθρωση απλή
Αλλάξανε τα γούστα σου
και μπέρδεψες τα μπούτια σου
και φέρεσαι αλλόκοτα
και έκοψες την Μπόκοτα.
Και λες η Ερτ πως κατεκλύσθη με σατέν
και τις πληγές αυτές δεν κλείνει η Voltaren
πως γέμισε πια το κανάλι εμπλοκή
και δεν κοιτάς μες στη δική σου την αυλή
Αλλάξανε τα γούστα σου
και μπέρδεψες τα μπούτια σου
και φέρεσαι αλλόκοτα
και έκοψες την Μπόκοτα.

Πιστέψτε με... To be continuing....


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

απο 1/12/2010